Anskaffelse af bitcoin


Der er flere måder at anskaffe bitcoin og flere services giver mulighed for at man kan optjene bitcoin (se optjen bitcoin). Ellers vil man som oftest købe bitcoin via en online børs som der er listet en række af længere nede på siden her. Som bitcoin stille og roligt bliver benyttet af flere i hele verden, er det i stigende grad også muligt at handle person til person. Vær opmærksom på der desværre sælges en masse andet krypto på mange af disse online børser, ligesom at de reklamere med en masse andet som altså ikke er bitcoin. Flere vil måske endda forsøge at vise flere “slags” men her det vigtigt at understrege at der altså kun er en rigtig bitcoin (BTC).

Efter at du har fået anskaffet dig bitcoin BTC er det ligeledes vigtigt at du har mulighed for at sende disse til din egen wallet hvor du selv har ansvaret for dine private nøgler. Det anbefales i denne sammenhæng at du anskaffer dig en Hardware wallet. Du kan se en oversigt over nogle af dem som anbefales her. Hardware Wallets. Du kan også finde mere infoprmation om opbevaring af bitcoin her. Opbevaring af bitcoin.

Online børser:

Nogle af disse kan både benyttes på desktop og som en app imens andre kun kan bruges hhv. på den ene eller anden måde. Det anbefales at man i første omgang besøger deres hjemmeside og læser lidt mere om dem her før man beslutter hvilken man vil gå med. Er det første gang du skal købe bitcoin så vil Kraken.com via desktop være nemmest at overskue.

*Husk altid at sikre dig at det er den rigtige URL før du benytter nogen service. Det anbefales ligeledes at benytte 2 faktor (2FA).


Kraken

Kraken er en online børs og som nævnt tidligere på siden sælger de meget andet end bitcoin. Det er vigtigt her at understrege at det er bitcoin (BTC) vi taler om. Når du har oprettet en konto og fået verificeret denne så kan du overføre EUR via din bank og derefter købe bitcoin.

Kraken.com


Relai

Med Relai kan du nemt købe bitcoin, enten ved betaling med dit kreditkort eller bank overførsel (EUR). Du har mulighed for at opsætte gentagende køb så der automatisk købes for et beløb du vælger f.eks. en gang om måneden. Hvis du bruger reference kode “rizon” så sparer du 0,5% på gebyr.

Relai er i øjeblikket kun tilgængelig for download for Android.

https://relai.app


Peer 2 Peer services (P2P):

Peer-to-peer eller ‘person til person’ er i denne sammenhæng platforme, der hjælper købere og sælgere med at finde hinanden samt understøtter processen for en handel. Det kan i nogle tilfælde virke lidt mere omstændigt, men grunden til, at nogle vælger disse løsninger, er, at du ikke nødvendigvis skal opgive en masse personlig information.


Peach Bitcoin

P2P markedsplads for køb og salg af bitcoin.

Brug gerne reference kode “PRD3C4”

Peach Bitcoin


Bisq

Open source, P2P desktop klient for køb og salg af bitcoin

Bisq


HodlHodl

HodlHodl er en anden P2P handels platform der hjælper med at facilitere handler imellem køber og sælger.

HodlHodl


STØT OP OM ENOGTYVE
Ønsker du at støtte op om ENOGTYVE og hjælpe andre med at lære om Bitcoin kan du finde ideer til forskellige måder hvorpå du kan gøre dette på support siden

Når du på din Bitcoinrejse måtte få lyst til at tage del i snakken med andre som har samme interesse, så kom endelig ind i Telegramgruppen som du finder her telegram.enogtyve.org. Der gøres opmærksom på at gruppen er Bitcoin-only.