Bitcoin og din forretning


Der er flere ting du kan gøre for at bruge Bitcoin til at løfte din forretning.

 

Antallet af mennesker der bruger bitcoin som betaling er støt stigende i hele verden. Ved at tilbyde dine kunder mulighed for at betale med bitcoin vil du skille dig ud og blive synlig for en voksende gruppe af mennesker der foretrækker at betale med en øjeblikkelig, omkostningseffektiv og verdensomspændende betalingsmetode, nemlig bitcoin.

Ved at acceptere bitcoin som betaling får du øget synlighed, ingen chargebacks og da der fortsat formentlig kun vil være en meget lille del af dine kunder der vil vælge denne form for betaling, så er behovet for at veksle dine bitcoin til danske kroner nok ikke ret stort. En strategi der for mange igennem årene har vist sig at være rigtig god.

Se en video om Bitcoin City i Arnhem, Holland hvor du kan bruge bitcoin som betaling mange steder.

BTCmap kan du så få vist din forretning og dermed være nem at finde for de som ønsker at kunne betale med bitcoin.

Der findes mange gode “Lightning Wallets” og du kan se en liste med en kort beskrivelse af de mest anerkendte her på siden. Disse kan alle bruges til at modtage bitcoin som betaling og for mange mindre virksomheder vil nogle af disse være tilstrækkelig.

Har du derimod brug for lidt mere ift. dit regnskab eller mulighed for at kunne administrere forskelle medarbejdere, lokationer, betalingsterminaler, samt måske også acceptere bitcoin i en webshop mv., så er IBEXPay en glimrende løsning. Det koster ingenting at oprette og de tager 0,5% i gebyr, uanset beløbsstørelse. Du vælger selv om du vil have indtægter udbetalt til en on-chain eller lightning adresse og der udbetales omsætning engang i døgnet. Har du feks. et setup med en on-chain bitcoin wallet, så lander dine sats helt automatisk der og du kan ligeså stille opbygge en beholdning af sats.

Du får fuldt overblik og adgang til rapporter mv. i forhold til regnskab ligesom at du kan give din revisor adgang. Du kan styre utallige lokationer, medarbejdere og betalings terminaler som altså består af et simpelt link der kan bogmærkes på en tablet eller medarbejderens telefon. Dette link kan kun bruges til at modtage betaling og der er endda mulighed for at tilføje drikkepenge. Denne funktion kan slås til/fra. Længere nede på siden her kan du åbne en Bitcoin Betalingsterminal fra IBEX og se hvordan det kan se ud.

Når du åbner betalingsterminalen for bitcoin via Lightning, indtaster du beløbet i DKK og der generes en lightning faktura som repræsenteres i form af en QR kode ligesom beløbet i sats også fremgår. Denne QR kode scanner din kunde for at betale og du vil se transaktionen være afsluttet i løbet af få sekunder. I løsningen får du dashboard med mange funktioner, ligesom du selvfølgelig har transkationsoversigt med mulighed for periodisering mv. Der kan også integreres op imod flere andre systemer, hvis det måtte være aktuelt. klik her for at åbne “Bitcoin Betalings Terminal

For en gennemgang af hvorledes du kan sætte det op har jeg lavet disse to videoer, de er af ældre dato så der er sket ændringer siden men det er i runde tal samme forløb. I feltet “Referral name” er du velkommen til at indtaste “rizon”.

Hvis du ønsker at oprette en bruger for din forretning, så kan du gøre det her. Opret IBEXPay konto

Video – Opret dig som forhandler på IBEX

Video – Opret en Bitcoin Wallet med Bluewallet

Markedsføring

Udnyt mulighederne ved at acceptere bitcoin som betaling i din markedsføring. Sørg for at blive synlig på btcmap.org og få vist det i din forretning med skilt eller klistermærker.

Derudover er der flere muligheder for at lave kampganer, bygge loyalitet med kunder mv. se mere på linket herunder.

https://oshi.team/rizon


STØT OP OM ENOGTYVE
Ønsker du at støtte op om ENOGTYVE og hjælpe andre med at lære om Bitcoin kan du finde ideer til forskellige måder hvorpå du kan gøre dette på support siden

Når du på din Bitcoinrejse måtte få lyst til at tage del i snakken med andre som har samme interesse, så kom endelig ind i Telegramgruppen som du finder her telegram.enogtyve.org. Der gøres opmærksom på at gruppen er Bitcoin-only.