Nostr Guide


Guide til Nostr: Sådan kommer du igang

Herunder finder du en vejledning til hvordan du kommer igang med at bruge Nostr. Følg disse trin for at komme i gang:


Trin 1: Opret din Nostr-bruger

1. Gå til https://www.iris.to

2. Indtast det brugernavn, du ønsker at bruge, og tryk derefter på “Go”.

Trin 2: Generer dit nøglepar

1. Efter at have valgt dit brugernavn, vil der blive genereret et nøglepar bestående af en privat nøgle (“Nsec”) og en offentlig nøgle (“Npub”).

2. Vær opmærksom på, at den private nøgle skal holdes sikker og privat, da den giver fuld adgang til din bruger. Del kun den offentlige nøgle, da den bruges til at finde dig.

Trin 3: Sikkerhed med Getalby

1. For at forbedre sikkerheden kan du bruge værktøjer som Getalby. Gå til https://www.getalby.com og vælg “Add Browser Extension”.

2. Opret en adgangskode til din Alby-konto og vælg eventuelt en “Bitcoin Lightning adresse” ved at angive dit ønskede navn f.eks. ditnavn@getalby.com.

3. I indstillingerne på Getalby skal du indsætte din “Nsec” fra Nostr og vælge “Save”. Din tilhørende offentlige nøgle (“Npub”) vises nu.

4. Kontroller, at den offentlige nøgle på Getalby matcher den på https://www.iris.to

5. Selvom du bruger Getalby, anbefales det stadig at have en backup af din “Nsec,” f.eks. i en password manager som 1Password.

Trin 4: Log ind med Nostr Extension

1. Når du logger af https://www.iris.to og vil logge ind igen, kan du vælge “Nostr extension login” i stedet for at kopiere din “Nsec” fra en password manager. Dette reducerer risikoen for fejl og lækager.

Trin 5: Udforsk Nostr og de mange projekter

1. Brug dit sikrede nøglepar på alle Nostr-klienter. Besøg f.eks. https://www.snort.social, en anden social platform bygget på Nostr.

2. Log ind med “Nostr extension login” og se dig omkring, du har altså et login som kan bruges på et væld af forskellige Nostr-klienter.

3. Tag et kig på de spændende muligheder og måske får du endda ideer til dit eget Nostr-projekt. Bum, du er klar til Nostr-eventyret! 🚀 Klik her for at udforske de mange Nostr-apps og projekter. Der kommer hele tiden nye til.


STØT OP OM ENOGTYVE
Ønsker du at støtte op om ENOGTYVE og hjælpe andre med at lære om Bitcoin kan du finde ideer til forskellige måder hvorpå du kan gøre dette på support siden

Når du på din Bitcoinrejse måtte få lyst til at tage del i snakken med andre som har samme interesse, så kom endelig ind i Telegramgruppen som du finder her telegram.enogtyve.org. Der gøres opmærksom på at gruppen er Bitcoin-only.